NM-finalen på Re i helgen

Lier stilte mannsterke til start og var representert i alle klasser

I helgen var det duket for NM – avslutningen på Re ute for Tønsberg. Arrangøren hadde lagt ned en kjempeinnsats i å få banen i tipp topp stand, og sto for et flott arrangement hele helgen. I tillegg var værgudene på vår side.

På lørdagen var det duket for løp som viser den store bredden i norsk motocross. Da var det MX rekrutt, MX junior og MX 1/3 som skulle i ilden. I MX rekrutt kjørte Espen Støber Rodhe inn til en knallsterk andreplass mens Jonas Teig Østmo kjempet seg inn til en fin 14.plass. Gratulerer!!

I MX junior hadde vi flere deltakere. Her kjempet Erling Lund Madsen seg til en fin 6.plass. Sebastian Stokke Hernandez tok 12.plassen, Sebastian Hermansen nr 14, Christoffer Solberg Olsen nr 18, og Alexander Teig Østmo nr 22. Stor kred til Tilla Eklund som stilte opp sammen med gutta og kapret 27.plassen!

I MX 1/3 var det litt lengre mellom klubbførerne, men det er på sin plass å trekke fram Andri Snær Gudmundsson som tok en flott 5.plass.

På søndagen sto MX 85, MX damer og MX2 på programmet. Og her var det duket for masse bra racing!

I MX 85 tok Mats Hoff Dybvik en finfin 11.plass mens Mathias Kjørstad tok 13.plassen. Bra jobbet gutter! Denne klassen sto for det som kanskje ble helgens beste fighter.

I MX Damer hadde klubben med 3 jenter. Det var flott kjemping av alle sammen, og flere fine fighter underveis. Gratulerer til Tilla Eklund med en flott 4 plass, Caroline Pettersen som kjempet seg inn til en sterkt 6.plass til tross for utfordringer underveis, og ikke minst til Michelle Hoff Dybvik med 8.plassen. Sterkt, jenter!

Helgen ble avsluttet på best mulig vis, med MX 2. Her stilte den gamle ringreven Kenneth Gundersen opp for første gang i i år, og blåste banen. Den tidligere fabrikkføreren kan fortsatt sine kunster og tok en sterk seier etter å ha holdt unna for Magne Klingsheim hele veien.

Bak disse utspilte det seg en fight med Håkon Fredriksen fra Lunner og Andri Snær Gudmindsson fra Lier. Det skilte kun ett poeng i sammendraget før helgens runde. Gutta var mer enn motivert og vartet opp med stor fighting underveis. Det endte med at dessverre Håkon trakk det lengste strået og kapret 3.plassen hårfint foran en meget skuffet Andri. Her kjørte Christoffer Solberg Olsen inn til 20.plass. Bra jobba, gutter!

Vi i sportskomiteen gratulerer alle våre førere med et flott gjennomført løp, og en sterk NM-sesong. Gratulerer alle sammen!!

Nå gjenstår bare resten av sesongen. Førstkommende helg står Gultvedt Grand Prix på kalenderen, og mange av våre førere stiller på grinda igjen allerede på lørdag.

Helgen 23 – 24 sept skal vi arrangere finalen i Østlandcupen på hjemmebane. Det blir spennende å følge førerne siste del sesongen. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Tekst: Harald Pettersen